13/12/08

Κοινωνική εξέγερση; Ησυχάστε

Γεια σας κι από μένα.

Προσωπικά δε συμφωνώ με όλο αυτό που γίνεται. Δε συμφωνώ καθόλου. Μερικοί μαλάκες σπάνε, καίνε, κάνουν πλιάτισκο. Μερικοί άλλοι με στολή και γκλομπ σκοτώνουν και δέρνουν. Κάποιοι άλλοι 45αρηδες αριστεροί της "παλιάς γενιάς" νιώθουν δικαιωμένοι. Ορισμένοι άλλοι κάνουν επανάσταση από το πληκτρολόγιο. Κάτι άλλοι εξαργυρώνουν ρητορική παραβατικότητας. Κάτι άλλοι ανέχονται ή υποθάλπουν τη βία.

Ντεν καταλαβαίνει. Προσωπικά όλα αυτά περί "εξέγερσης των κολασμένων" τα ακούω μάλλον βερεσέ, παιδιά. Κολασμένοι δεν είναι τα ηλίθια δεκαπεντάχρονα. Ούτε οι μαλάκες με τις κουκούλες. Εγώ γιαγιές και παππούδες δεν είδα, πάντως. Οφείλω να το πω.

Θα επανέλθω και αργότερα, αυτά σε πρώτη φάση.

Γιάννης

4 σχόλια:

  1. Μαλάκες αυτοί που τα σπάνε.
    Μαλάκες αυτοί που δέρνουν.
    Μαλάκες οι 45άρηδες αριστεροί.
    Μαλάκες και όσοι κάνουν "επανάσταση από το πληκτρολόγιο".
    Αλλά και όσοι ανέχονται (εσύ δηλαδή τι κάνεις;) ή υποθάλπουν (ποιοι; Μήπως εμείς και πάλι;) τη βία (ποια βία; Αυτή της σπασμένης βιτρίνας - ω! τι σκάνδαλο - ή αυτή των λειψών ενσήμων του άθλιου ΙΚΑ;)

    Μα, τελικά, πώς αντέχεις με τόσους μαλάκες γύρω σου; Μήπως πρέπει να αντιδράσεις;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος13/12/08 16:24

    Όλες οι κατηγορίες που αναφέρεις είναι μαλάκες, δε νομίζω να διαφωνεί κανείς. Εγώ τι κάνω; Τίποτα. Κι εγω μαλάκας λοιπόν, με τη διαφορά ότι δεν κραδαίνω καμιά επαναστατική σημαία από το πληκτρολόγιό μου. Ούτε κόβω το χύμα πράγμα που συμβαίνει τώρα στα μέτρα της ιδεολογίας. Ούτε θα εξαργυρώσω αριστεριλίκι. Και ναι, τα ένσημα είναι σοβαρή υπόθεση, το ίδιο και οι βιτρίνες. Τα μισόλογα, ναι μεν αλλά κι έτσι, γύρω από τις καταστροφές είναι αστειότητες και άκρως επικίνδυνα. Και θα το ξαναπώ. Παιδιά, δεν είναι κοινωνική εξέγερση αυτό. 11.000.000 άνθρωπο ζουν σ' αυτή τη χώρα, 5000 τα σπάνε εκ του ασφαλούς λόγω του ασύλου (το οποίο πρέπει να αναθεωρηθεί κι ας σας σηκώνεται η τρίχα τωρα) και μιλάμε για εξέγερση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οπότε βρέθηκε η λύση: Τίποτα!
    Με τον τρόπο αυτό γλυτώνουμε και την κριτική.
    Πάντως συμφωνώ κι εγώ ότι δεν πρόκειται για εξέγερση, αν και δεν ξέρω τι σε ενοχλεί τόσο πολύ στην ιδέα. Σε πειράζει η κατάχρηση ενός όρου, ή το ότι καλό θα ήταν να μετατραπεί σε εξέγερση αντί να σβήσει πίσω απ' τους θρήνους των σπασμένων βιτρινών και τους υπολογισμούς για τις αποζημιώσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με ενοχλεί ο αυτάρεσκος βαυκαλισμός επαναστατών του πληκτρολογίου και των διαδηλώσεων ("στο μεταξύ περιμένουν την πορεία / όπως οι άλλοι το Πάσχα") που με το που βρουν αφορμή, χωρίς στοιχεία, προσπαθούν να χωρέσουν την πραγματικότητα στο κεφάλι τους, που είναι σαν το Merito: αυτό, με τις παρωπίδες. Με πειράζει η χρήση του όρου πρώτα και μετά η κατάχρηση. Όσο για το αν θα ηθελα αυτό να μετατραπεί σε κανονική εξέγερση, δεν ξέρω. Μάλλον όχι. Πιστευω στην αστική δημοκρατία και τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν στα πλαίσιά της. Μπορεί να είμαι βολεμένος και ήδη νεκρός στα 28 μου. Πιθανόν. ΌΠως και να χει, μια κοινωνική εξέγερση χρειάζεται μια κοινωνία, κι εδώ απλούστατα η κοινωνία είναι θεατής, δεν συμμετέχει. Γιατί δεν το βλέπει κανείς; Τα αφασικά 15χρονα, οι καυλωμένοι κάργα αριστεροί φοιτητές, οι φτωχομετανάστες του πλιάτσικου και οι πορωμένοι ιδεολόγοι πάσης ηλικίας ΔΕΝ είναι η κοινωνία, είναι ένα μικρό κομμάτι της, πάνω κάτω αυτό που με κάθε ευκαιρία κάνει τα ίδια. Ουφ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή